Bio

Wie is Els Messelis?

Els is geboren in 1965 en is een vrouw met passie en pit. Ze is in 2008 voor de tweede keer in het huwelijksbootje gestapt. Ze is de trotse mama van twee zonen. Ze is de plusmama van 4 plusdochters. Het voelt voor haar goed om deel uit te maken van een multicultureel nieuw samengesteld gezin. Ze is de fiere oma van hippe kleinkinderen.


Ze heeft al jaren de lees- schrijf- en reismicrobe te pakken maar ze zoekt ook heel graag de stilte van de natuur op. 


Els behoort tot de zogenaamde X-generatie maar wil mee een mooie toekomst opbouwen voor de generaties na haar.


Studies

Ze is master in de Gerontologie (VUB), bachelor in Medisch-Sociale Wetenschappen (VUB) & bachelor in Sociaal Werk (Vives-voormalig IPSOC). 


In 2014 volgde ze de deskundigheidstraining werken met levensverhalen bij de legendarische J. Franssen (Roermond).


In 2015 volgde ze het vak seksuele en relatie-ethiek, MA Moraalwetenschappen & Wijsbegeerte aan de UGent (Prof. Dr. T. Claes).


Tijdens het academiejaar 2016-2017 schoolde ze zich bij aan de Universiteit Gent, Faculteit Wijsbegeerte.


Tijdens het academiejaar 2017-2018 schoolde ze zich bij aan de Universiteit Gent, Faculteit Psychologie.


Academiejaar 2018-2019 volgde ze de opleiding 'Creatieve werkvormen inzetten bij hulpvragen', bij Balans in Gent. Ze heeft haar getuigschriften hiervan op zak.


Loopbaan

Ze werkte in de jaren '90 o.m. als stafmedewerker CGSO Kortrijk, als coördinator dagverzorgingscentrum De Nieuwe Lente Heule  en als algemeen directeur van het WZC Huize Ter Meersch Avelgem.

Van 2000 t.e.m. 2005 werkte ze als wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze bereidde daar tot 2006 haar doctoraatsverhandeling voor rond het thema 'de ondervertegenwoordiging van 55-plus vrouwen in besturen'. Tot een publieke verdediging is het echter nooit gekomen.


Zij is sedert 2001 verbonden aan wat nu de hogeschool Odisee heet, eerst als lector en coördinator van de opleiding seniorenconsulentenvorming (onder HIG en later onder HLFSW); daarna als coördinator Sociaal-agogisch Werk Groepscentrum Permanente Vorming  & lector aan de banaba psycho-sociale gerontologie. Sedert 01 september 2019 werkt ze als docent bij Odisee Advanced Education (OAE).


Daarnaast is zij zaakvoerder van Lachesis, een bureau dat vorming organiseert met en voor oudere volwassenen. Het spinnen van de  verdere levensdraad is belangrijk voor mensen die al veel levenservaring en levenswijsheid hebben opgebouwd. Of ze nu 50, 60, 70 , 80 of 100 plus zijn: leeftijd is niet belangrijk wel leef-tijd.


Ze is lid van de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie (BVGG), de redactieraad van het  tijdschrift Geron, ACAP (Active Aging Consortium Asia Pacific) en Amnesty International.


De Wabi-Sabi gedachte is bij haar nooit ver weg: de kunst van de 'onvolmaaktheid' omarmt ze ook al is ze in hart en nieren een optimist en vooruitgangsdenker. 


Haar venster op ouder worden in de wereld dmv IAGG (ER)